Trail Camp High Tatras.

UPPTÄCK DET BÄSTA AV HIGH TATRAS

Under denna äventyrsfulla löparresa kommer vi att upptäcka det bästa av High Tatras. Vi tar oss fram till glaciärsjöar och vattenfall och vi kommer även göra toppturer. Förutom turerna kommer du under traillägret ha möjlighet att träna din löpteknik, lyssna på inspirerande föreläsningar samt lära dig mer om styrketräning för löpare. På dagarna kommer du dessutom ha chans att njuta på hotellets egen SPA-avdelning och varje morgon erbjuds yoga vid sjön. Förutom träning kommer du även få upptäcka Slovakiens kultur där vi bland annat äter middag på en typisk slovakisk restaurang. För dig som vill stanna lite längre och uppleva annan slags natur finns möjlighet till förlängning (4-8.7): Trail Adventure Slovakia. 

HIGH TATRAS - DEN OKÄNDA BERGSKEDJAN

High Tatras är fortfarande okänt för många och därför inte lika exploaterat som i alperna, men minst lika vackert och med riktig häftig natur. Området är populärt bland idrottare och här brukar bland annat det slovenska längdlandslaget förlägga sina träningsläger. High Tatras är dessutom på tapeten att arrangera OS 2022. Du behöver inte heller oroa dig för alltför heta löpardagar. Temperaturen kommer vara mellan 20-25 grader under juli månad.

VEM KAN FÖLJA MED

Alla är välkomna att följa med till High Tatras men det är en fördel om du har en viss löparvana till grund och kan springa en mil utan några problem. Det kommer att bli långa och aktivt krävande dagar så det är bra att du är förberedd på det som väntar

MEDFÖLJANDE LEDARE

Huvudledare: Katarina Lovrantova
Ledare: Tomas Szabo
Ledare: Lars Kolmodin
Dokumentation/fotograf: Andreas Löfstrand

BOENDE

Vi kommer att bo på det populära Mountain Hotel FIS som ligger precis under bergstopparna och intill en vacker sjö. Hotellet innehar ett fitness center, pool och även en spa-avdelning. Hotellet är en oas för de som gillar aktiva semestrar med sin närhet till de slovakiska bergen och samtidigt möjlighet till avkoppling i lugn miljö.

PRIS

Summa: 5880:-
Flygtillägg: 2640:-
Enkelrumstillägg: 680:-

FÖLJANDE INGÅR

Boende för 4 nätter.
Transfer tur och retur från Krakow flygplats.
All Inklusive med frukost, lunch och middag.
Tillgång till Spa.
Guidning och coachning i High Tatras.
Löpteknik.
Styrketräning.
Yoga.
T-Shirt.
* Observera att flygbiljett inte ingår i priset men vi hjälper dig gärna med att hitta det billigaste alternativet.


RESEBESKRIVNING


DAG 1.

RESEDAG/ANKOMST OCH TRAIL-RUN

Anländer till Hotel FIS, Štrbské Pleso anslutet till High Tatras.
Väl framme så inviger vi resan med en lätt löptur innan vi har en gemensam välkomstmiddag och pratar ihop oss om de kommande dagarna som väntar, information kring kommande dagar och goodie-bagsmed innehåll från bla. tailwind nutrition delas ut.

DAG 2.

HELDAGSTUR MED SPEKTAKULÄRA VYER

Äventyret är nu äntligen igång och vi startar morgonen med yoga nere vid sjön framför soluppgången och äter därefter frukost innan vi beger oss ut på en heldagstur i bergen, en upplevelse som du sent kommer att glömma, Spektakulära vyer och en samling av höjdmeter är en garanti och en möjlighet till en kall radler vid den anslutande baren vid turens slut när benen fått arbeta och du känner dig nöjd med din prestation. Kvällen bjuder dom som vill på access till spa för trötta muskler.

DAG 3.

VATTENFALLET (VERTIKAL) + LÖPSTYRKA

Yoga framför soluppgången mjukstartar dagen innan frukost och en halvdagstur till en av de lokala guldkornen för resande hikers till Strbske Pleso; Vodopad skok. - Efter halvdagsturen så äter vi gemensam lunch och tillägnar sedan eftermiddagen åt en föreläsning inom träningslära och kost, följt av ett tempo och styrkepass med fokus på löpare. - Kvällen avrundas därefter med en gemensam middag i ett typiskt Slovakiskt arrangemang, mycket populär och omtyckt mat.

DAG 4. 

Vi besöker den gröna sjön och tar oss upp på hög höjd

Vi startar dagen med yoga framför soluppgången följt av en heldag och topptur i bergen upp till 2000 höjdmeter. Just det här äventyret är en återkommande favorit hos många resenärer och tar dig först upp till den gröna sjön Chata Pri Zelenom Plese där vi passar på att äta lunch och passar på att njuta av utsikten av den omslutande bergskedjan. Därefter tar vi och sätter in våra sista krafter mot toppen där du får förenas med molnen och har chansen att ta magnifika utisktsbilder. - Därefter så beger vi oss neråt på andra sidan av bergen och följer leden bort till en lift-station, Här finns det även möjlighet att ta linbana vidare upp till den högsta toppen på High tatras Lomnicky Peak (2635 höjdmeter).

DAG 5.

HEMFÄRD eller vidare till DEL 2

Idag så är det den sista dagen av Trail Camp High Tatras (del 1).
Dagen startar som vanligt med yoga nere vid sjön och vi tar vara på stunden samt att leva i nuet.
Årets resa avrundas därefter med en vertikal tävling inom gruppen för dom som känner att man vill pressa sig in i det sista ute i bergen. - På prisbordet bistår Tailwind Nutrition med fina priser till vinnande dam respektive herr, därefter så äter vi en gemensam lunch och har en avslutande stund tillsammans där vi sammanställer dagarna vi haft och gör oss därefter i ordning. - För dom som ska med vidare till Trail Adventure Slovakia (förlängningen del 2) så väntar en gemensam minibuss till våran nya destination och för dom som ska åka hem så väntar en buss som tar er till flygplatsen .
Läs mera om förlängningen HÄR


KARTA / HÄR UTGÅR VI IFRÅN VARJE DAG UNDER LÄGRET.

 

BILDER FRÅN TIDIGARE ÅR.

2015

2016

FILMER FRÅN TIDIGARE ÅR.


Anmäl dig redan idag men passa även på att kika in förlängningen av lägret
(Trail adventure Slovakia) som är ett tillval för dig som följer med på det här lägret